2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی

2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی

2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی

در این مطلب قصد داریم به 2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی بپردازیم.

وقتی حال ما بد است یعنی دچار اضطراب، استرس یا خشم ناشی از یک واقعه مثلا شکننده شدن ارتباط با نامزدمان شدیم یا اصلا شکست عشقی را تجربه کرده ایم یا بحث خیانت پیش آمده علاوه بر این، مشاجره ای با همسر داشته ایم، باید دقیقا بفهمیم که در ذهن و احساس مان چه می گذرد.

قاعده بر این است که زمانی که حالمان بد است، اغلب از هیجان خود برای هدایت افکارمان استفاده می کنیم برای همین است که برخی در بحرانهای احساسی، دست به خطای خوبی دارند. یعنی کارهایی می کنند و چیزهایی می گویند که بعد پشیمان می شوند یا اگر پشیمان نشوند، پلهای پشت سر خود را خراب می کنند.

ترس و نگرانی بر برخی غلبه می کند و بسیار محتمل است که بر اساس استدلال هیجانی، اوضاع را قضاوت کنیم.

یعنی ممکن است با خود بگویید که:

اوضاع شدیداً بد است…. دیگه بدتر از این نمیشه….

در این هنگام ممکن است بیقراری با نشانه های جسمانی(مثل تپش قلب، عرق کردن) به سراغ تان بیاید.

برای غلبه بر حال بد، همین الان شروع کنید

در ادامه بحث 2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی، اگر همین لحظه این حال در مورد شما صدق می کند همین الان این تمرین را انجام دهید و از خود بپرسید که آیا هیجان شما در حال اثرگذاری روی افکارتان است؟ کاری که الان می خواهید انجام دهید، آیا هیجان تان به آن جهت می دهد؟

آیا راه دیگری برای نگاه کردن به موضوع وجود دارد؟

برخی اوقات خُلق، مستقیماً نحوه تفکر شما را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال، ممکن است احساس غمگینی یا یأس کنید و این موضوع افکار زیادی در شما ایجاد کند.

شما در چنین حالی، تحت تاثیر خلق غمگین خود جهان را تجربه می کنید.

نکته تجربی!

عموما مراجعه کننده های که این مطلب مناسب آنها تشخیص داده می شود و این شرایط را تجربه می کنند زمانی که در حال و خلق خوب مراجعه می کنند واکنش شان، افکارشان و تصمیم گیری شان نسبت به قبل خیلی فرق می کند.

اما در شرایطی که فشار هیجانی زیاد است مراجعان، حتی نمی توانند فکر منفی را شناسایی کنند.

اگر مدتی مراجعان درگیر هیجان شدید شده باشند و مشکلاتی در شبانه روز خود تجربه کنند مثل بی خوابی، از خواب پریدن، تپش قلب، تعریق، واکنشهای ناگهانی و از کوره در رفتن، به نحوی که عملکرد روزمره آنها مختل شده باشد، توصیه می کنیم حتما به روانپزشک(جهت تجویز دارو) مراجعه نمایند.

در عین حال می توانند زیر نظر روانشناس هم باشند و در موارد خفیف تر از مشاور هم کمک بگیرند. شما زمانی که به مراکز مشاوره و روانشناسی و نزد روانشناس مراجعه می کنید از راهبردهای غیر دارویی مثل شناخت درمانی برای کنترل هیجان و افکار خود استفاده می کنید و نه دارو

تمرین دوم

در تمرین دوم از بحث 2تمرین مهم برای غلبه بر ناراحتیهای هیجانی باید در ابتدا به قضاوت کردن اشاره کرد. موضوعی که گاهی به شدت به ما آسیب می زند!

اغلب زمانی که  درباره خود یا دیگران قضاوت می کنیم، بر اساس یک عامل، درباره عوامل احتمالی دیگر نتیجه گیری می کنیم.

مشکل همینجاست.

به قضاوت کردن در مورد دیگر آدمها کاری ندارم اما در مورد همسر یا نامزدتان، می تواند به شدت آسیب رسان باشد. در این بحث منظور این نیست که هیچ گاه قضاوت نکنیم بلکه افراط در قضاوت کردن در تعاملات اصلی و خواسته های شما تداخل کرده و در ارتباط با پارتنرتان آسیب می زند.

تفکر در مورد احساستان، وقتی که طرف مقابل شما در حال قضاوت کردن تان است، تمرین مهمی است. در این هنگام چه احساسی دارید و چطور واکنش نشان می دهید؟

برخی در چنین مواقعی به شدت عصبی می شوند و واکنش نشان می دهند وقتی روی این موضوع کار می کنیم می بینیم که نسبت به قضاوت شدن با باید و نباید های شدیدی با خود برخورد کرده اند؛ گویی قانونی می خواهند که دیگران نباید آنها را قضاوت کنند.

اما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در معرض قضاوت هستیم و برای دیگران هم اینکار را می کنیم!

چه توقعی از مراکز مشاوره و روانشناسی داشته باشیم؟

همه ی ما شاید لزوماً نتوانیم در همه ی موقعیتها، پیروز عمل کنیم اما تحلیل مشکلاتی که پشت سر میگذاریم و تحلیل واکنشهایی که نشان می دهیم توسط مشاور روانشناس به ما در خودشناسی و خودکنترلی کمک می کند.

پس برای خودمان کمی وقت بگذاریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *