1خطر مهم استرس در زندگی همسران
در این مطلب می خواهیم در مورد 1خطر مهم استرس در زندگی همسران صحبت کنیم به خصوص اهمیت این موضوع زمانی است که کار به مراجعه به مرکز مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره فردی یا زوج درمانی می کشد.
کم نیستند افرادی که با استرس خیلی ساده برخورد می کنند و به عنوان یک موضوع پیش پا افتاده یا طبیعی که در زندگی همه وجود دارد، می بینند.
در حالی که به خصوص اگر استرس تداوم داشته باشد می تواند هم امور روزمره ما را تحت تاثیر قرار دهد و هم می تواند زندگی مشترک را ویران کند.
استرس همیشه در ابتدا با نارضایتی شروع می شود و متاسفانه توجهی نمی شود اما پس از مدتی، همسران را درمانده می کند و گاه کار به جدایی می کشد.
همسران استرس را جدی بگیرند
در ادامه ی بحث 1خطر مهم استرس در زندگی همسران لازم است به این موضوع بپردازیم که استرس خود را چگونه نشان می دهد.
استرس می تواند خود را به شکل تغییر در لحن صدا نشان دهد(عصبی، مردد، بلندی صدا یا بی صبری)
یا می تواند بدون هیچ صدایی باشد، مثل لرزش دست، عدم حضور (ذهنی)، گیج و مبهوت به نظر آمدن، خیره شدن و سردی
گاه می تواند با نشانه هایی مثل از خواب پریدن، به خواب نرفتن همراه باشد.
مراجعه به متخصص مشاور یا روانپزشک
پیش از اینکه 1خطر مهم استرس در زندگی همسران بیان کنم لازم است هشدار دهم که در صورتی که نشانه های فوق را تجربه می کنید حتما به یکی از متخصصان در مراکز مشاوره خانواده مراجعه نمایید.
اگر نشانه های فوق بسیار شدید و آزاردهنده است و مرتب تکرار می شود، حتما به روانپزشک مراجعه نمایید.
اما در صورتی که نشانه ها خفیف است ولی همسرتان ابراز ناراحتی می کند با مشاور و روانشناس در میان بگذارید.
خطر مهم تداوم استرس
در این بخش از مطلب باید به 1خطر مهم استرس در زندگی همسران توجه کرد و آن اینکه استرس به شدت می تواند زمینه بروز سوءتفاهم را ایجاد کند.
بارها در پرونده های همسران در کلینیک مشاوره و زوج درمانی شاهد بودیم که شدت یا تداوم استرس توانسته در درک و ارتباط همسران با هم، سوءتفاهم ایجاد کند.
استرس باعث می شود شکننده و آسیب پذیر رفتار کنیم و به عنوان مثال نسبت به رفتارهای همسر یا اطرافیان در یک مجلسی، بدبین یا حساس شویم و کناره گیری کنیم یا به گونه ای واکنش نشان دهیم که باعث سو تفاهم شود.
مثلا به دنبال استرس، در قضاوت همسر یا دیگران عجله می کنیم و بعد متوجه می شویم قضاوت مان اشتباه بوده است.
بنابراین در گام اول باید استرس کاهش یابد
باید تمام این مشکلاتی که در اثر استرس ایجاد می شود همچون مثالهایی که زدم را به یاد داشته باشیم و بدانیم و بدانیم که در چه زمانی خودش را به شکل نشان می دهد.
نه اینکه از همسرمان انتظار درک “آن لحظه” ی ما را داشته باشیم بلکه اگر دوباره در موقعیتی مثل سوءتفاهم قرار می گیریم به یاد بیاوریم که مواردی مشابه را تجربه کردیم و به خود یادآور شویم که:
ممکن است اشتباه برداشت کرده باشم و لازم است سریع واکنش نشان ندهم.
دیگر توصیه های مشاور زوج درمانگر
در پایان بحث 1خطر مهم استرس در زندگی همسران توصیه می شود برای جلوگیری از سوءتفاهم به جای ذهن خوانی، تفسیر کردن برای خود، حتما با همسر درمیان بگذاریم.
وقتی می دانیم که مشخصه ی مغز و ذهن استرسی این است که در ذهن به موضوع پر و بال می دهد باید حتما با همسر درمیان بگذاریم. چیزی رو که با چشمان دیدیم، فکری که به ذهنمان خطور کرده و احساسی را تجربه کردیم و احتمالا انتظاری داریم.
اگر چیزی را متوجه نمی شوید، سوال کنید؛ در ذهن نگه ندارید.
برای اینکه سوال کردن شما بیش از حد نشود و همسرتان کلافه نشود باید به جای تکیه به پاسخ همسرتان روی ذهن و شناخت خودتان از برداشت موضوع کار کنید.
پس دو جانبه است!
و در صورت ضرورت حتما به مرکز مشاوره خانواده و نزد یک مشاور زوج درمانگر مراجعه کنید.