1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی
در این مطلب توجه شما را به 1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی جلب می کنم که در واقع نکته ظریفی است در بحث دوران آشنایی.
زمانی که وارد مرحله ی آشنایی با شخصی می شویم، باید در مورد ویژگی های شخصیتی ساده لوحانه برخورد نکنیم. یعنی دقیق تر نگاه کنیم.
همه جوانب را بسنجیم.
برخی از مراجعان به کلینیک مشاوره می گویند که من نمی دانستم که فلان خصوصیت چه مشکلاتی ایجاد می کند یا چه چیزهای دیگری را باید در نظر بگیرم.
برای همین است که می گوییم باید حتما زمانی که با شخصی وارد رابطه می شوید از مشاور و روانشناس برای شناخت پارتنر خود کمک بگیرید.
یا اگر به اطلاعاتی در مورد شخصیت نامزد خود دست پیدا می کنید آن را با مشاوری در میان بگذارید.
ضرری ندارد هر از گاهی جلسه ای با مشاور خانواده در خصوص نوع ارتباطی که دارید، داشته باشید.
شناخت ویژگیهای شخصیت در ازدواج
در مورد 1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی باید به ابعاد مختلف شخصیت پرداخت.
شخصیت بسیار پیچیده است ویژگیهای آن را به همان سادگی که از آن صرفا اسمی می شنویم نمی شود در نظر گرفت و باید ابعاد گوناگونی را برای در آن متصور شد.
مثل برون گرایی و درون گرایی
مثل شخصیتهای تودار و درون ریز(اصطلاحا می گوییم تو خودشون می ریزند و کمتر حرف می زنند)
شخصیتهای بی باک و جسور
بسیاری دیگر
شاید روزی جذب تک تک این ویژگیهای شخصیت شویم؛ و از آن ویژگی فقط چیزی شنیده باشیم.
مثلا برای خودمان تزی صادر کنیم و بگوییم من آدم محافظه کاری هستم بد نیست که نفر مقابل من برعکس من باشد! غافل از اینکه مشکلاتی را بعدا تجربه کنیم.
بسیاری از صفتها و ویژگیها هم نکات ظریفی دارند که ممکن است زوایای آن از دید مردم در نگاه اول پنهان بماند.
در ادامه به مثالی می پردازیم
نظم پذیری
در ادامه بحث 1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی می بایست در مورد ویژگیهای شخصیتی نامزدمان نکات آسیب پذیر و مثبت را کشف کنیم.
فرض کنید با کسی آشنا می شوید و کسانی که نامزد شما را می شناسند از او به عنوان فردی منظم و مقید یاد می کنند.
شاید خود شما هم از نظم او و شیک بودن و آراسته بودن نامزدتان لذت ببرید و احساس کنید زبانزد خاص و عام است.
اما در ادامه دو اتفاق محتمل است!
یا این ویژگی در همبن حد و اندازه باقی می ماند و آسیبی و مشکلی ایجاد نمی کند.
یا اینکه شما مواجه می شوید با آدمی که همان نظم و انضباط را از دیگران انتظار دارد؛ از جامعه انتظار دارد؛ از خود شما هم انتظار دارد.
و زمانی که با چیزی که برای خودش و در ذهن خودش ساخته، در دیگران مواجه نشود شروع به سرزنش و بدگویی و حتی در موارد شدیدتر، تهدید به ترک رابطه می کند.
مرتب غر می زند و خیلی زود به این نتیجه می رسید که چقدر با آدم سختگیر و وسواسی مواجه هستید؛
حالا چیزی از تعریف نظم و آن همه تحسین دیگران وجود ندارد، جز یک آدم بیمار!
ویژگیهای شخصیت را چگونه ببینیم؟
در بحث 1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی باید ذهن و تجربه مان قادر باشد از زوایای مختلف ویژگی های شخصیتی را ببینیم و تحلیل کنیم و حتی با مشاور خانواده در میان بگذاریم.
در مورد نظم پذیری، همان طور که گفتیم در ابتدا ظاهری شیک و تحسین برانگیز می بینیم و لذت می بریم اما گاهی پیش می آید که متوجه می شویم این نظم پذیری یعنی من الگویی از نظم را در ذهن خود ساختم و انتظار داریم محیط و ادمها مطابق نظم من رفتار کنند. یعنی این ویژگی می تواند آدم زورگویی بسازد که در هر موقعیتی که حضور دارند محیط و آدمها را شبیه نظم از پیش تعیین شده ذهنی خودشان کنند.
در حالی که نظم در معنی مثبت می تواند حکایت از نظم شخصی کند به همراه سازگاری و پذیرش محیط و آدمهای پیرامون. استثنا هم وجود دارد که اگر شخصی شدیدا بر خلاف سبک زندگی ما باشد رفت و آمد کمتری با او داشته باشیم نه اینکه مرتب غر بزنیم، همه را بخواهیم عوض کنیم، خیلی ها را حذف کنیم و به هر صورت دایره روابط را محدود شدیداً محدود کنیم.
مراجعه به مرکز مشاوره خانواده
در پایان 1نکته مهم شناخت شخصیت در دوره آشنایی توصیه می کنم در دوران آشنایی در هر از گاهی جلساتی را در مرکز مشاوره و با کمک متخصص روانشناس و مشاور اختصاص دهید به تحلیل ارتباط شما با پارتنرتان، شناخت ویژگیهای شخصیتی و تحلیل آن.